TESTIMONI


Jazakallah hukhairan kasiran kepada semua yang telah memberi sokongan dan komentar…

TAMBAH PENDAPATAN:
“Alhamdulillah berkat belajar di kelas ni dan hasil dari apa yang cikgu yati ajar akhirnya dpt tambah pendapatan sampingan… terima kasih cikgu..”
- Rafi Don Cha 

2 PASANG BAJU RAYA:
“Terima kasih atas pengajaran Kak Tik….sekarang dapat buat 2 pasang baju kurung untuk anak2 saya sebab nak raya ni :) Would recommend Kak Ti’s sewing class to anyone! :)
- Hanim

HUSBAND BANGGA:
“Kak Tik.. thanks a lot… cuz ajar.. husband saya bangga dengan baju yang telah sya hasilkan..heheh.. Pas ni kena blaja wat baju melayu la plak kan.. nak ambk hati husband la katakan!”
- Rosz

BAJU MELAYU PULAK:
“Best kelas kak tik .. next saya nk join klas baju melayu ….. inform ye bila ada lg…. projek bln puasa ialah buat baju raya saya dan anak sedondon gitu ….”
-Sazliana

FIRST STEP:
“Aku tak kata aku dah pandai menjahit. but so far, aku bersyukur sbb aku dah mulakan langkah pertama untuk menjahit. YES, Parents aku bangga sbb aku dah boleh jahitkan kain batik diorg, repair seluar adik, repair baju abah. Aku gerenti, aci potong jari lah.. korang akan puas hati kalau dapat belajar new things.

Tak kesah lah benda ape pun.. yang penting FIRST STEP.

p/s : aku dah potong kain untuk baju kurung yang kedua. Terima kasih Allah untuk rezeki ini.
- Petikan blog: Hani Fadzil

DATANG DARI JAUH:
“Alhamdulillah.. dapat juga peluang utk belajar jahit baju kurung… semangat belajar sampai ke KL.. ape2pn satu pengalaman yang menarik… dapatla jahit baju sendiri dan family…sesiapa yg berminat lehla visit website kak Tik aka cikgu jahit saya… TQ kak tik…”
- Petikan blog Noana’s Wonderland .

DARI A – Z:
“Kami diajar asas menjahit baju kurung dari A – Z. Dari tiada asas hingga siap sepasang baju kurung. Sungguh teruja dengan ilmu baru! Alhamdulillah.
Pesan cikgu, “Balik nanti terus buat baju kurung kedua! Jangan tunggu seminggu, hujung bulan, takut terlupa.”

“Saya sangat rekemenkan kepada yang baru mahu belajar. Teknik yang mudah dan praktikal. Cikgu dan pembantu cikgu yang sangat baik dan sabar. :)
- Petikan blog Pearl YaQuut

WIFE DAH BOLEH:
“Terima Kasih banyak kak tik, Sekarang wife dah boleh buat baju kurung..
Insyaallah, lain hari baju melayu pulak…”
- Dahari

SENANG NAK FAHAM:
“Assalamualaikum cikgu.. terima kasih sebab sudi ajar Aina menjahit baju kurung.. cikgu ajar best sangat, senang je nak faham.. berkatkan ilmu yang cikgu ajarkan ye cikgu.. semoga kelas cikgu berkembang maju dan semoga cikgu happy2 selalu.. salam sayang dari Aina.. :)
- Aina

KAWAN-KAWAN TERKEJUT:
“Alhamdulillah. Terima kasih kepada Sifu Kak Tik. Hari ini 5 Dis 2011, saya melangkah ke pejabat dengan blaus labuh dan kain kembang A cut (warna dark purple) yang saya jahit sendiri.

Terlalu gembira kerana buat pertama kali menggayakan sepasang baju (yang harga kain semeter RM4.50) apabila siap dijahit nilaiannua hampir mencecah RM100.
Kawan-kawan terkejut dan mahu menempah baju kurung dan blaus. Saya akan cuba ambil tempahan dari fabrik-fabrik yang mudah digunting.

Seperti kata Kak Tik, “Jal beranikan ambil tempahan sikit-sikit dulu, bila ada tempahan kita akan ada disiplin masa untuk usahakan siap. Mulakan menggunting dulu. Apabila telah siap menggunting kerja menjahit bila-bila masa terluang akan jadi mudah. Cara ini memudahkan kita ingat apa yang dipelajari.”

Terima kasih Kak Tik, terlalu banyak ilmu yang saya pelajari berbanding dengan kos yuran RM 350. Dengan belajar menjahit blaus dan kain kembang A cut kini saya sudah faham bagaimana hendak membuat jubah dan pelbagai patern kain kembang.
- Hajah Jalilah Abdullah

SERONOK BAJU SIAP:
“Kelas keempat utk tahun ini ialah “Bengkel Intensif Menjahit Baju Kurung”.
Kelas dengan Kak Tik, and with my basic sewing skill, saya dapat siapkan sepasang baju kurung pesak. Yeay, Alhamdulillah :)
- Petikan blog: http://missjaja.blogspot.com

BELAJAR MACAM-MACAM:
“I learnt the basic of how to use the machine, where to put the benang, how to lilit the small stool, how to insert the bottom benang etc. Man it was totally a new world to me, yet exciting! Who could have thought that a small machine could be that complicated! :P salah tarik sket jam abes hahaha.

To anyone else interested with learning some basic skills of baju kurung, baju kebaya or even baju melayu don’t hesitate to call up Kak Ti.

She’s the sweetest mother of 7 and the best sifu i have yet to get. She’s not the kinda person that is kedekut ilmu and is infact very VERY proud that her student could make money out of her teachings.
- Petikan Blog http://il4na.blogspot.com

………………………………………………………………………………………..
Untuk pertanyaanKLIK SINI
……………………………………………………………………………………….

Leave a Reply